Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Жалба стопира наказанието на Антъни Иванов

04 ноември 2023, 15:17 часа • 2078 прочитания

Жалба е стопирала наказанието на един от най-добрите ни плувци Антъни Иванов. Това съобщиха колегите от „24 часа“. Според информациите жалбата е подадена от адвоката на състезателя Георги Градев пред Административния съд в София.

Антъни Иванов се забърка в доста скандали

Жалбата на Антъни Иванов е срещу решението на Управителния съвет на Българската федерация по плувни спортове да го лиши от състезателни права за срок от три години.

Антъни Ивано

Санкцията бе наложена заради атаките на плувеца срещу ръководството на БФПС, отделни състезатели, треньори, членове на УС и институции като Министерството на младежта и спорта, Българския олимпийски комитет и Антидопинговия център в социалните мрежи. Той също така бе глобен с 2000 лева.

Иванов обжалва и друга санкция

Съгласно член 166 от Административнопроцесуалния кодекс жалбата подадена от Антъни Иванов автоматично спира изпълнението на административния акт – наказанието на плувеца.

В момента българският състезател обжалва и наказанието му от 2 години лишаване от права, наложено му от Спортния арбитражен съд в Лозана. Той бе санкциониран, тъй като не е бил открит на посочен от него адрес за внезапна допинг проба цели три пъти.

В началото на октомври Антъни Иванов направи сензационни разкрития за неговия допинг скандал.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес