Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Искам да постигна всичко!": Ивет Горанова си постави голяма цел за 2025 година

23 октомври 2024, 21:41 часа • 417 прочитания

Олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова си постави за цел титла от Световното първенство през 2025 година. Злато от шампионат на планетата липсва в нейната богата витрина. Нашата състезателка призна, че когато спортът ѝ не е олимпийски, се чувства като аматьор.

Ивет Горанова се прицели в световната титла

"Гледам всеки месец да участвам на турнири, защото от януари започват рейтинговите надпревари, които през 2025-а са квалификации за Световното първенство. Имам четири турнира догодина - в Париж, Китай, Мароко и Египет, които са квалификации. Не мисля, че ще имам проблем с класирането си за Световното първенство", каза Горанова, която беше избрана за спортист на месец септември в традиционната анкета на Пресклуб "България", след като получи 13 гласа от спортните редакции.

През миналия месец тя спечели златни медали на международния турнир по карате в хърватския град Риека и на "Karate1 Series A" в Залцбург (Австрия), а в неделя триумфира и на турнира "Белградски победник" в сръбската столица.

Ивет Горанова

Ивет иска да постигне всичко

"Когато този спорт не е олимпийски, е доста трудно. Конкуренцията обаче е същата, само че преди Олимпиадата в Токио бях професионалистка, а сега се чувствам като аматьор, което не е приятно. На моя клуб Петромакх и на моите спонсори се дължи моята подготовка, за което им благодаря. Това е пътят към голямата ми цел през 2025-а - Световното първенство в Египет през ноември. Това съм си поставила за цел - световната титла", добави Горанова.

"Не може да съм олимпийска шампионка, а да не съм световна"

"2023-а беше тежка година, след като загубих на финала на Световното първенство. Но тази загуба ме мотивира да остана за следващото Световно. Мога да бъда легенда в българското карате! Не може да съм олимпийска шампионка, а да не съм световна. Искам да постигна всичко!", завърши Горанова.

ОЩЕ: Ивет Горанова каза кое я е накарало да се просълзи на Игрите в Париж 2024

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес