Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Инспекцията по труда в Рио де Жанейро спря работата по обекти за Олимпиадата

10 май 2016, 08:22 часа • 707 прочитания

Работата в олимпийското градче в Рио де Жанейро е спряна от местната инспекция по труда заради нередности в условията за работа и безопасност, предаде БГНЕС.

Сред разкритите проблеми е и работата по изкоп, която не е била спряна въпреки предписание на Инспекцията по труда на щата миналата седмица.

"Това за нас показва абсурдно неспазване на сигурността на работниците. Работата вече е спряна, тъй като имаше риск от срутване и опасност за живота на работещите там", обясни един от инспекторите.

Част от работата по телевизионната кула в олимпийския парк също е спряна. Според инспекцията там има пропуски при средствата за защита на работниците. Установени са нередности и в други части от строежите.

От организационния комитет на Олимпийските игри излязоха със становище, че това е техен ресор и че са работили през уикенда за отстраняване на нередностите. Те са подали и молба за подновяване на работата.

Единадесет работници загинаха от 2013 година насам на строежите в Рио, свързани с подготовката на Олимпиадата. При работата по подготовката на Световното първенство по футбол в Бразилия в 12-те градове домакини, са загинали осем души.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес