Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ина Ананиева: Момичетата вече са добре, златният медал им върна силите (ВИДЕО)

15 юли 2016, 15:44 часа • 3001 прочитания

Националният ансамбъл по художествена гимнастика спечели наградата на пресклуб България за отбор на месец юни, а Ина Ананиева стана треньор на месеца.

Момичетата ни спечелиха златен медал на Световната купа в Казан миналата седмица.

„Този златен медал в Казан, върна вярата и силите на момичетата. Те вдигнаха глави и оттук нататък ще направят всичко възможно по силите си, чисто емоционално, защото те технически са добре подготвени.”, заяви Ананиева, цитирана от БГНЕС.

На ансамбъла ни предстои една последна проверка преди Олимпиадата в Рио. В сряда сутринта, златните момичета заминават за Баку, където ще се проведе последната световна купа.

„На световната купа очаквам игра без грешка. Дори да допуснат и една малка грешка, знаят, че съдиите винаги са били безкомпромисни към тях. Те трябва да покажат една стабилна игра и да дадат заявката си за медалите в Рио. На всички тренировки сега присъства и Илиана Раева, която им оказва много добра емоционална подкрепа”, обясни Ананиева.

Треньорът на ансамбъла коментира лаконично и състоянието на Цветелина Стоянова, която продължава своето възстановяване в болница. "Драстична промяна в състоянието ѝ няма, трябва време за възстановяване".

Момичетата заминават на 3 август за Олимпиадата в Рио, където ще се подготвят 10 дни преди да започнат участието си.

ВИЖТЕ ВИДЕО

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес