Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илиана Раева разкритикува ансамбъла след петото място на Световната купа

23 април 2023, 17:28 часа • 10530 прочитания

Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева разкритикува представянето на ансамбъла ни по време на Световната купа в Баку. Българските момичета останаха на пето място на финала с пет обръча, като събраха 32.350 точки. Раева сподели в социалните мрежи, че ансамбълът е допуснал много грешки и класирането е резонно.

Тя също така похвали представянето на Стилияна Николова и Ева Брезалиева, които днес завоюваха осем медала – четири златни, два сребърни и два бронзови. Шефката на родната гимнастика похвали и съдийството по време на Световната купа.

Пореден “ЗЛАТЕН УИКЕНД” за българската художествена гимнастика🥇🇧🇬🥇🇧🇬🥇🇧🇬🥇🇧🇬 Осем медала, от които 4 златни за Стилияна...

Posted by Iliana Raeva on Sunday, April 23, 2023

„Пореден „Златен уикенд“ за българската художествена гимнастика. Осем медала, от които 4 златни за Стилияна Николова и два сребърни и два бронзови за Ева Брезалиева. Стилияна затвърди силата си, а Ева направи много сериозен пробив при световния елит“.

„Ансамбълът допусна много грешки и резонно остана без медал. Предстои сериозна работа за всички до Европейското първенство. Най-добрата новина за художествената гимнастика е, че втора Световна купа съдийството е на много, много добро ниво. Промяната е драстична. Конкуренцията е жива и диша спокойно. Никога досега в този спорт не е имало толкова разнородна стълбичка на медалистите, която да е толкова справедлива“, написа Раева.

Вчера тя не спести похвалите си за Стилияна Николова.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес