Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ибанес след бронза в Париж: Не съм доволен, заслужавах мач за златото

09 август 2024, 10:04 часа • 634 прочитания

Българският боксьор Хавиер Ибанес бе много разочарован, след като не успя да се класира за финала в категория до 57 килограма на Олимпийските игри в Париж. Както е известно, натурализираният кубинец отстъпи на 1/2-финалите пред киргизстанеца Мунарбек Уулу с 1:4 съдийски гласа и по този начин остана с бронзов медал от надпреварата.

Хавиер Ибанес бе сериозно порязан от съдиите по време на двубоя си с Мунарбек Уулу. След края на срещата кубинецът заяви, че не е доволен от своя резултат и бронзовото отличие, което спечели за България. Той бе категоричен, че е заслужавал да стигне до мача за златния медал.

„Всички видяха какво стана“

Хавиер Ибаниес: Не съм доволен от бронза, заслужавах мач за златото 🇧🇬💯🥊 Крайно разочарован от това, което му се случи....

Posted by Българска Федерация по Бокс on Thursday, August 8, 2024

Не съм доволен от този резултат. Доволен съм от играта си, дадох максимума от себе си, слушах треньорите през цялото време и вярвам, че спечелих. Приемам, че първия рунд е бил 3:2 за него, но след това във втория трябваше да дадат за мен, а третият е категорично 5:0 за мен. Това смятам аз. Публиката също усети това и чух, че не са доволни. Но съдиите дадоха в друга посока“.

„Не съм доволен от този бронз. Аз заслужавах да отида на финал и да взема минимум сребро. Щастлив съм от цялостното си представяне, но не и от този резултат, който ми дадоха тази вечер. Всички видяха какво стана, няма какво толкова да кажа“.

„Сега ми предстои малко почивка, но имам желание да продължа да играя за България и да съм част от националния отбор. Лос Анджелис е далеч, но вече се вижда зад ъгъла. Освен това имам да си взема златния медал там“, каза Хавиер Ибанес.

Вчера пък бившият министър на младежта и спорта Весела Лечева коментира скандала в женския бокс на Олимпийските игри в Париж.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес