Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Хвърляме бомба в Лондон и готово: Руски функционер с решение как да няма санкции срещу руските спортисти (ВИДЕО)

30 септември 2024, 12:44 часа • 1165 прочитания

Ако бяхме бомбардирали (сериозно) Лондон - да хвърлим голяма бомба в центъра му, всичко щеше да е свършило и вече щяха да ни пуснат навсякъде. Тази позиция на президентът на Руската федерация по ски бягане Елена Вялбе не е измислица, а реално изречена - тя смята, че това е вариантът руските спортисти да бъдат върнати във всички спортни състезания по света, много от които са недостъпни за тях. Причината - отприщената от издирвания от Трибунала в Хага за систематично отвличане на украински деца руски диктатор Владимир Путин пълномащабна война в Украйна.

"Борбата на Русия с целия външен свят продължава от векове. Никога не сме били обичани, дори когато сме се престрували, че сме обичани. Винаги стоят с нож зад гърба. Обичам, когато страната ни е силна, нашата сила дразни целия свят. Няма нужда да правим предположения, но рано или късно ще ни пуснат. Те също няма къде да отидат, защото това не може да продължава вечно", заключи Вялбе.

Още: МОК с нови ограничения за спортисти от Русия и Беларус

Контра

Известният бивш руски професионален боксьор в тежка категория Николай Валуев, който е депутат от партия "Единна Русия" (партията на Путин), определи думите на Вялбе за "емоционални".

"Ако си представите, че в някой от предишните шест века Великобритания беше потънала на дъното на морето, то това щеше рязко да намали проблемите за останалия свят. Но природата и Вселената не търпят вакуум - други идват на овакантеното място. Ние сме възрастни", заяви Валуев.

Олимпийският комитет изключи Русия за неопределено време

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес