Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Голям зимен форум в Боровец през месец февруари

20 ноември 2013, 17:00 часа • 23530 прочитания

Трескава подготовка за сезон Зима 2013-2014 в Боровец преди официалното му откриване на 14-ти декември.Има защо обаче, поради факта, че зимният ни курорт ще приюти голям ски форум, а именно Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014. То ще донесе много престиж, както за Боровец, така и за българския туризъм и спорт.

Голямото спортно събитие ще отличи предстоящия зимен сезон и за пореден път ще постави Боровец на картата на международните състезания, предизвиквайки световен интерес. На 15 и 16 февруари курортът ще бъде домакин на Европейската купа по алпийски ски за мъже 2014 гoдина. Най-добрите ски алпийци в света ще се съберат за последна тренировка преди олимпиадата в Сочи. Състезанието ще се проведе на писта Попангелов, като това по никакъв начин няма да възпрепятства останалите скиори, избрали Боровец за сезона. Освен подготовката за голямото събитие, концесионерът на пистите в Боровец продължава мащабната си инвестиционна програма на обща стойност 40 млн. евро.

Новият сезон ще изненада особено приятно почитателите на зимните спортове като намали опашките пред лифтовете и улесни достъпа до лифтовите съоръжения благодарение на новата система с безконтактно преминаване и откриването на две нови каси за продажба на лифт карти и билети – близо до долна станция на лифт "Мартинови бараки" и в хотел "Рила". Лифт картите ще може да се презареждат през интернет - друго голямо удобство за гостите на Боровец. Цените на лифт картите и билетите остават непроменени – еднодневната карта за възрастни е 55 лв., а за деца – 33 лв. Нощното каране за възрастни е 22 лв. Запазват се цените от миналия сезон и за всички ски и сноуборд пакети за наем на екипировка, ски и сноуборд уроци, както и другите услуги. През новия сезон любителите на зимните спортове ще се възползват от изградената в последните години модерна система за изкуствено заснежаване в ски зони Ситняково и Ястребец и закупените нови оръдия за сняг. Изкуствено заснежаване вече има и в отсечката при финала на писта "Ястребец 1", като по този начин се осигурява идеалното заснежаване и обработване на нaд 300 дка писти в курорта, осведомява БГНЕС.

 

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес