Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георгиева и Петкова се представиха достойно във финалите си на Европейското

07 декември 2023, 20:07 часа • 2550 прочитания

Българските плувкини Габриела Георгиева и Диана Петкова генерираха отлични спортни новини, представяйки се достойно в първите си финали на голямо първенство. На Европейското в малък басейн в Отопени, Румъния Георгиева завърши осма на 200 метра гръб, а Петкова зае шеста позиция на 100 метра съчетано.

Георгиева беше четвърта, но...

Габриела финишира за време 2:04.59 минути, като не успя да подобри националния рекорд, който постави ден по-рано в полуфиналите с 2:04.37. Тя се движеше четвърта след първата половина на дистанцията, но не съумя да задържи темпото в последните метри и изпадна до осмото място. Победителка стана британката Меди Харис с 2:02.45 минути, втора е Кейти Шанахън с 2:03.22, а бронзът отиде при Полин Маю (Франция) с 2:03.90.

ОЩЕ: Национален рекорд не стигна на Петър Мицин за европейски финал

Пас към миналото

Бронзът се изплъзна на Диана Петкова

Диана Петкова финишира за 58.95 секунди. Тя плува близо до националния рекорд, който постави вчера в полуфиналите от 58.81 секунди. Нашата състезателка обърна трета за последната дължина на свободен стил, но силите й не стигнаха да задържи тази позиция и остана шеста. Европейска шампионка в дисциплината е Шарлот Боне с 57.47 секунди, следвана от сънародничката си Берил Гасталдело с 57.67 и шведката Луис Хансон с 58.33 секунди.

ОЩЕ: Орисан да бъде рекордьор: Шампионът Петър Мицин (ВИДЕО)

Спортните рубрики на Спортни новини - Actualno.com вече са онлайн!🤩 ✍️Всяка седмица Ви очакват коментари, анализи,...

Публикувахте от Спортни новини - Actualno.com в Понеделник, 27 ноември 2023 г.
Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес