Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Георги Градев: Безумие е да накажеш най-добрия плувец на България за 3 години, защото се изразява свободно

01 февруари 2024, 10:33 часа • 13351 прочитания

Безумие е да накажеш най-добрия плувец на България за 3 години, защото упражнява правото си на свободно изразяване. Това смята специалистът по спортно право Георги Градев по отношение на наложеното 3-годишно наказание на Антъни Иванов от Българската федерация по плувни спортове за уронване на нейния престиж.

Позицията на Градев за наказанието на Антъни Иванов

Градев, който е адвокат на Антъни Иванов, смята, че от федерацията по плуване взимат "незаконни решения". "На зло куче - зъл прът! Кликата от некомпетентни и злобни лентяи в БФПС тикат плуването към гибел. Взимат незаконни решения, замесват се в допинг скандали, слагат в комисии магистрати (в грубо нарушение на два закона)", пише Градев.

Антъни Иванов

"Безумие е да накажеш най-добрия плувец на България за 3 години, защото упражнява правото си на свободно изразяване. Това е типичен пример за апаратчици - комунисти. Очевидно е, че “60+” управлението на спорта не носи нищо добро. Тези хора нищо не разбират от добри практики.

До днес (б.р. вчера) се опитвах да намеря общ език с тези хора и да ги вразумя, но явно нещата ще се случат по трудния начин и в този спорт", допълва още Георги Градев, който е и кандидат за президент на Българския футболен съюз. Ето как Градев коментира пред Actualno.com раздялата с екипа на Бербатов.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес