Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Федерацията по шейни се защити, Беньов отсъства заради варена царевица

19 февруари 2014, 16:34 часа • 33698 прочитания

Заместник-председателят на БФ Шейни и национален треньор Георги Вергов и генералният секретар Петър Илиев раздадоха справка на медиите за получените средства от министерството на спорта и тяхното разпределение през последните 4 години.

Пресконференцията е в отговор на появилите се критики по време на Игрите в Сочи, където нашият представител с олимпийска квота Станислав Беньов се класира на последното 38-мо място. Това беше едно нормално спускане и класиране, заяви Вергов. 22-годишният Станислав има година и половина стаж при мъжете, а за подготовка на най-високо ниво са необходими 6 години, каза Илиев, който е два пъти е участник на Зимни олимпийски игри. Самият Станислав не успя днес да се срещне с репортерите, тъй като има ангажимент със своята фирма за продажба на варена царевица.

От 2010 г до 2013 г включително БФ Шейни е усвоила от министерството 284 301 лв, като най-голямата сума е за миналата година – 117 564 лв, от които за подготовка са отишли 42 344 лв. За посочения период средно на година са изразходвани 18 965 лв за подготовка на целия национален отбор – 3-ма мъже и 3-ма младежи. На един състезател годишно се пада 3161 лв.

С толкова малко пари, вероятно на следващата зимна Олимпиада в Южна Корея няма да има български състезател по шейни, прогнозира Г. Вергов. Той е разговарял с министър Мариана Георгиева, която го е уверила, че през април предстои преразглеждане на бюджетите на федерациите и сумата от 50 000 лв за 2014 г ще бъде увеличена. Вергов разказа, че ръководството на федерацията е полагало неимоверни усилия да намери спонсор. Заедно с председателя на централата Иван Тошев са обиколили доста фирми, но нито една от тях не се е съгласила да подкрепи шейните. Някои са им предлагали да им подарят стоки като плочки и санитарно оборудване, а федерацията да ги продаде и да вземе пари.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес