Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Eкип" разкри скандална договорка между американци и руснаци в Сочи

10 февруари 2014, 10:10 часа • 17119 прочитания



Скандално разкритие на френския в. “Екип” взриви социални мрежи и световни агенции, отразяващи Олимпиадата в Сочи. Според авторитетното издание руски треньор във фигурното пързаляне разказал как с американците има “споразумение за взаимопомощ”, което да разпредели медалите на олимпийския лед.

Според “Екип” американският тим се е съгласил да помогне на руския домакините да спечелят при спортните двойки и в отборната надпревара. Тази дисциплина дебютира на олимпиада именно в Сочи. В замяна руснаците трябвало “да направят каквото могат”, в танцовите двойки златото да иде за Мерил Дейвис и Чарли Уайт (САЩ).

Френското издание признава, че не може да издаде самоличността на руския треньор.

Информацията бе препечатана от онлайн изданията на най-големите световни медии - навсякъде с въпросителна.

Говорителят на МОК Томас Адамс опроверга информацията като “неуместна” в официално изявление. “Няма никакви факти и доказателства. И няма да има никакви разследвания”, обяви пресаташето на световната олимпийска централа.

В залозите на букмейкърите спортната двойка на Русия Татяна Воложар и Максим Транков е сериозен фаворит за златото с коефициенти около 1:1,4. Американците Дейвис и Уайт също са категорично №1 в ставките при танцовите дуети - 1:1,5. С други думи - няма да е чудно те да спечелят, което не доказва теорията на конспирацията за договорка. В отборната надпревара води Русия, но това също е според прогнозите на букмейкърите.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес