Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Една от най-големите надежди в спринта е дала положителен тест за марихуана (ВИДЕО)

02 юли 2021, 11:29 часа • 7134 прочитания

Американската сензация в спринта Ша‘Кари Ричардсън тествала положително за марихуана на Американските олимпийски лекоатлетически серии и може да пропусне Игрите в Токио, предаде New York Times.

Изданието цитира два анонимни източника, които знаят за резултатите от теста при докладването на положителната проба, за която първо станало ясно във вестник The Gleaner в Ямайка. Агентът на Ричардсън Реналдо Нехемая не пожела да коментира информацията за АФП. 21-годишната Ричардсън спечели на 100 м на Американските серии в Орегон през юни, гарантирайки си квота за Токио – по-рано тя стана шестата най-бърза жена в историята на дистанцията с време от 10.72 сек във Флорида през април.

Въпреки това, марихуаната е в списъка за забранени субстанции на Международната антидопингова агенция (УАДА) и положителна проба за наркотичното вещество може да доведе до забрана от един месец до две години. Положителен тест на сериите ще направи невалидна победата й там и ще отвори вратата за по-ниско завършил за място в Токио, дори ако Ричардсън получи минимално наказание.

The Times докладва, че на други атлети във финала на 100 м в сериите им е било казано, че са се изкачили в класирането. Докато лагерът на Ричардсън не адресира специфично информациите в четвъртък, атлетката публикува мистериозен туит, казвайки на последователите си: „Аз съм човек“.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес