Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Едмонд Назарян: Световното е много важно, там можем да получим квоти за Париж

25 април 2023, 14:50 часа • 2197 прочитания

Европейският шампион по борба Едмонд Назарян говори пред медиите след първенството на Стария континент, което се проведе в Загреб. Той сподели, че е много щастлив от титлата, която завоюва в Хърватия, но тепърва му предстои още много работа.

Младият борец сподели, че вече се фокусира изцяло върху предстоящото Световно първенство, тъй като именно с добро представяне там може да си гарантира квота за Олимпийските игри в Париж през следващото лято.

Едмонд Назарян

„Искам да благодаря за цялата подкрепа. Радвам се за това което успях да направя, щастлив съм. Минахме този етап успешно. Претърпях контузии след Световното, но успях да се върна в строй и се получи. Продължаваме напред за Световно тази година. Много е важно, защото там може да получим квоти за Олимпийските игри“.

„При първата ми титла бях по-малък, излизах при мъжете и тогава направих сензация. Има притеснения, но който ги преодолее при излизане на тепиха, там вече се показва кой има силен характер. Баща ми ме съветва никога да не се отказвам, да сложа всичко на тепиха, да изляза със спокойна душа, че съм дал всичко от себе си“, каза европейският шампион.

България пък спечели 11 медала от Европейското по борба.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес