Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две титли за България от 5 финала на Европейската купа по бокс (СНИМКИ)

15 октомври 2023, 00:05 часа • 4515 прочитания

България се представи повече от достойно на Европейската купа по бокс за мъже в Будва. Нашите състезатели си бяха осигури пет финала, от които резултатът е следният - двама шампиони в лицето на Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес, както и трима сребърни медалисти - Ясен Радев, Радослав Росенов и Йордан Морехон.

Ергюнал Сабри

Титли за Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес

В спора за титлата в категория до 48 килограма 22-годишният Себахтин  надигра руснака Артиш Соян с 4:3 съдийски гласа. Двамата си размениха по един рунд, а в третия представителят ни бе по-добър. Напълно убедителен във финала при 57-килограмовите бе Ибанес. Той срази опитния испанец Габриел Ескобар с 5:0.

ОЩЕ: Световноизвестен ютубър промотира български боксьор (СНИМКА)

Радев, Росенов и Морехон се окичиха със сребърни медали

При 54-килограмовите Ясен Радев отстъпи в битката за златото с 0:5 на руснака Максим Кузнецов, въпреки че взе първия рунд. При 60-килограмовите Радослав Росенов загуби със същия резултат от трикратния световен шампион Софиан Умиа от Франция. В края на деня Йордан Морехон не успя да противодействия на хърватина Марко Милун и претърпя поражение с 0:5 във финала в категория над 92 килограма. Шампионите в турнира получават по 15 000 долара от наградния фонд.

ДНИТЕ ДО ПАРИЖ: Роден в Румъния носи първия медал на България от олимпийски игри

Хавиер Ибанес

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес