Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Достойно представяне: Тодор Михалев остана на крачка от финал в модерния петобой в Париж

09 август 2024, 22:53 часа • 1854 прочитания

Българският атлет Тодор Михалев остана на крачка от финал в дебюта си на Олимпийските игри 2024 в Париж. Състезателят по модерен петобой завърши 12-ти от общо 18 участници в своята серия от полуфиналите, като напред продължават само първите 9 атлети.

Тодор Михалев завърши 22-ри на Олимпийските игри в Париж

Михалев зае 22-ро място в крайното класиране на Олимпийските игри. Той събра актив от 1491 точки. Българинът се движеше шести след първите три дисциплини - конна езда, фехтовка и плуване на 200 м св. стил, но изостана във финалната двойна дисциплина "лейзър рън" (крос кънтри бягане на 3 километра + четири стрелби).

Тодор Михалев

Така Тодор Михалев приключи участието си на Олимпийските игри в Париж. Той е бронзов медалист от Световното първенство в Мексико на щафета. 27-годишният атлет ще има шанс за по-предно класиране след четири години, когато са Олимпийските игри в Лос Анджелис.

Модерният петобой (срещано и като модерен пентатлон) е олимпийски спорт, който комбинира 5 напълно различни един от друг спорта: фехтовка, стрелба, плуване, бягане и конен спорт. Нарича се модерен, за да се различава от лекоатлетическия и другите видове петобой.

ОЩЕ: Кой е Тодор Михалев - олимпийският участник на България в модерния петобой?

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес