Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дисквалификация заплашва руското плуване заради допинг

02 юни 2014, 16:40 часа • 12537 прочитания

Заплаха от дисквалификация грози Руската федерация по плуване заради последния скандал с Юлия Ефимова. Това обяви министърът на спорта на Русия Виталий Мутко. "Многобройните нарушения на международни състезания вече са на границата на допустимото. Още един, два положителни допинг резултата и федерацията може да бъде изхвърлена", каза Мутко пред Р-Спорт.

Плувкинята, която е трикратна световна шампионка в бруста, е със забрана до 28 февруари 2015 г., защото даде положителен допинг резултат. Международната федерация по плуване ФИНА разгледа случая й и се оказа, че тя системно е взимала забранени вещества. Това личи от теста й и затова няма как да е станала грешка.

Легендарният Владимир Салников, който е шеф на националната федерация коментира изказването на министъра. "По регламент федерацията може да бъде дисквалифицирана само, ако има определен брои нарушения за определен период от време. Ние сме предприели всички мерки за борба с допинга. Работим в това направление и няма риск от дисквалификация. Имаме образователна и профилактична програма за борбата с допинга", обясни в защита Салников.

 

.

 

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес