Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Да станеш баща, а няколко часа по-късно втори в Европа: Христов посвети медала на сина си

19 февруари 2024, 21:58 часа • 6486 прочитания

Христо Христов завоюва сребърен медал в категория до 109 килограма на Европейското първенство по вдигане на тежести в София. 22-годишният ни щангист, който часове по-рано стана баща на първата си рожба, донесе седмо отличие за България от шампионата на Стария континент. Родният състезател посвети постижението именно на своя син.

"Емоцията не ме остави да спя цяла нощ": Как тепърва станал баща взима европейско сребро

„Медалът идва по-малко от 24 часа, след като жена ми роди вчера в 8 без 10 вечерта. И емоцията не ме остави да спя цяла нощ. Спал съм не повече от 3-4 часа и това се видя и днес. Бях толкова зле на загрявката. Безсънието се отразява. Моя си е грешката, че не легнах да спя, просто не можех от еуфорията. Ще се реванширам на следващите състезания", обеща Христов, след като грабна европейско сребро.

ОЩЕ: От Русия се оплакаха: Не допуснаха наш представител на Европейското по щанги в София

Дните до Париж

"Истинската победа е, че най-после се роди синът ми"

"За мен истинската победа е, че най-после се роди синът ми. Той беше много чакан. Обичам ги с майка му и нямам търпение да ги изпишат и да си ги взема у дома. И двата медала са за сина ми. Всеки баща знае какво е синът му за него. Емоцията явно също вече е по-различна, когато се състезавам. Щом приемам второто място толкова леко. Обикновено след загуба блъскам и тръшкам, а сега искам просто да се прибера, да ги изпишат и да си ги взема при мен“, коментира тежкоатлетът.

Златният медал в категорията спечели Дадаш Дадашбаили (Азербайджан) с двубой от 388 кг (176 в изхвърлянето и 212 в изтласкването). Бронзът е за Матеус Хофман (Германия) с 378 кг (172 в изхвърлянето и 206 в изтласкването).

ОЩЕ: Ангел Русев пред Actualno.com: Искаме да върнем нивото на старото поколение в щангите (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес