Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветелина Стоянова излиза от реанимация и продължава лечението в неврохирургията на "Пирогов"

02 август 2016, 09:00 часа • 6449 прочитания

Днес 21-годишната гимнастичка Цветелина Стоянова ще бъде преместена от Централна реанимация в Неврохирургията на спешната университетска болница, съобщават от пресцентъра на УМБАЛСМ "Пирогов".

Пациентката беше приета по спешност в болницата от 14 юни 2016 г, след като екип на Спешна помощ я докара с политравма. При постъпването в Спешното на университетската болница „Пирогов” , дежурният шеф екип д-р Илиев от Първа хирургична клиника я оперира по спешност заради роптура на далака, в резултат на която имаше сериозен кръвоизлив.

След интервенцията 21-годишната пациентка беше настанена в Централна реанимация. По време на престоя ѝ лекарите я лекуваха по най-съвременните стандарти на медицината. Наложи се да й бъде извършена операция на гръбнака.

Екипът на проф. Габровски извърши голяма по обем интервенция на тежкото счупване на гръбнака с притискане на нервните структури. Операцията беще успешна и пациентката се възстановява успешно. Днес я преместваме в Клиниката по неврохирургия, където ще продължат лечението и рехабилитацията ѝ, допълват още от лечебното заведение.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес