Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

CoolFit подкрепи паратенисистката Зоя Чавдарова

23 февруари 2023, 11:23 часа • 2563 прочитания

Българската компания за бенефит спортни карти CoolFit подпомогна финансово паратенисистката Зоя Чавдарова. Средствата бяха събрани в рамките на кампанията „Да подкрепим Зоя по пътя ѝ към спортните върхове“, като за всяка активирана карта в периода на кампанията, CoolFit дари по 1 лев в подкрепа на тенис шампиона. Дарителският жест е мотивиран от желанието на компанията да осигури на паратениситката необходимите условия за развитието ѝ през 2023 година.

„Благодаря на Coolfit за инициативата и направеното дарение. Средствата ще използвам за участие в състезание Megasaray Open в Анталия, Турция през Март. Надявам се тази година да се класирам за участие на Първите Европейски Пара Игри, а вашата подкрепа прави участието ми в това събитие реалност“, коментира Зоя.

Зоя тренира тенис от 2010 г. и е безапелационен шампион на България от 2015 до момента. Тя е първата жена в България, която се състезава в дисциплината "Тенис с инвалидни колички“ и през 2022 година се класира на 44-о място в световната сингъл ранглиста и на 39-о при двойките. Спортният ѝ дух я мотивира към достигане до още по-големи върхове. Целта ѝ е един ден да участва на Олимпийски игри, където да представя България. За да постигне мечтата си, параспортистката има нужда от професионална спортна подготовка, ежедневна тренировка с опитен треньор, достъпен тенис корт, специализирана фитнес подготовка, спортно оборудване, екипировка и консумативи.

CoolFit е социално ангажирана компания и вярва, че подпомагането на българските спортисти е кауза, която заслужава да бъде наложена като традиция, затова част от приходите на компанията през настоящата година ще бъдат насочени към каузи, които насърчават развитието на спорта в България.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес