Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цигарата, "загасила олимпийския огън" на японска гимнастичка

19 юли 2024, 17:55 часа • 1465 прочитания

19-годишната представителка на женския отбор по гимнастика на Япония Шоко Мията се оттегли от състава за Олимпийските игри в Париж, след като наруши етичния кодекс на отбора, пушейки. Пушенето е забранено за лица под 20 години в Япония.

Цигарата, коствала олимпийската мечта

Представители на Японската гимнастическа асоциация (JGA) заявиха, че Мията е пристигнала в Япония в четвъртък, след като е напуснала тренировъчния лагер на отбора в Монако за разследване, което е потвърдило нарушението, включващо употребата на алкохол. Отборът на жените ще се състезава с четири състезателки вместо с пет, съобщиха от JGA на медийна конференция. 

Шоко Мията

Треньорът Муцуми Харада заяви, че макар поведението на Мията да е било безразсъдно, тя е била подложена на изключителен натиск да се представи на най-високо ниво. "Тя прекарваше дните си наистина обременена от толкова много напрежение", каза той, изтривайки сълзите си. "Бих помолил хората да разберат това." 

Мията е действащата национална шампионка на Япония. Въпреки че страната не се счита за претендент за отборен медал в Париж, Мията спечели бронзово отличие на греда на Световното първенство през 2022 г. и се класира 5-та в многобоя.

ОЩЕ: Хокеистът, жертвал пръста си, но не и олимпийската мечта

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес