Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Четвърти финалист за България: И Мирела Демирева ще спори за медалите в Рим!

07 юни 2024, 23:14 часа • 3274 прочитания

Мирела Демирева стана четвъртата представителка на България, която ще участва на финалите на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. Мирела не успя да покрие квалификационната норма от 1.92, но беше безгрешна на останалите си опити и ще спори за медалите в надпреварата на висок скок.

Българката преодоля успешно летвата на 1.81, 1.85 и 1.89 от първи опит. Демирева направи 2 опита на 1.92, преди квалификацията да бъде прекратена заради сигурното класиране на 5-те преминали 1.89 атлетки от група А, заради резултатите на останалите от група B.

Мирела Демирева се класира за финал на Европейското по лека атлетика

Мирела Демирева

Световният рекорд на висок скок принадлежи на друга велика българка – Стефка Костадинова, която постига недостижимия от 37 години резултат от 2.09, именно на стадиона в Рим.

Финалът на висок скок ще се проведе в неделя на 9 юни от 21:28 часа българско време. На финала ще видим още състезателки от клсата на Ярослава Магучих, Ангелина Топич, Ирина Герасченко и Кристина Хонзел. Състезанията от Европейското първенство по лека атлетика може да гледате в ефира на БНТ 3, а за представянето на българските атлети в Рим може да четете в спортната секция на Actualno.com.

ОЩЕ: Още един финалист за България: Божидар Саръбоюков ще скача за медалите на Европейското в Рим

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес