Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Българските плувци се представиха достойно на Световното във Фукуока

28 юли 2023, 18:25 часа • 1284 прочитания

Българското участие в плувния турнир на Световното по водни спортове във Фукуока, Япония приключи с историческите 4 полуфинала, а най-предно класираният ни състезател е Габриела Георгиева. Тя завърши 13-а на 200 метра гръб за жени. Представителите ни пренаписаха историята, тъй като през новия век родното плуване не беше постигало 4 полуфинала на Световно в 50-метров басейн.

ОЩЕ: Антъни Иванов изригна: 1000 лева заплата на месец за 15-то място в света! (ВИДЕО)

Представянето на Габриела Георгиева

Георгиева финишира в полуфиналите с време 2:11.99 минути, въпреки че в сериите се доближи на 6 стотни от личното си време (2:11.22). „Наистина се беше натрупала умора, но един спортист трябва да бъде подготвен за това нещо. Аз и сега гоних норматив за Игрите в Париж, но просто не се получи. Ще се боря докрай“, заяви тя.

Какво сториха Йосиф Миладинов и Любомир Епитропов

Йосиф Миладинов се класира на 14-о място на 100 метра бътерфлай - 51.81 секунди на полуфиналите. С времето си от 51,47 сек. в сериите обаче 20-годишният българин покрива норматив "А" за Олимпиадата в Париж 2024. Също така той завърши 16-и на 50 метра бътерфлай по-рано в турнира, а Любомир Епитропов остана 15-и в света на 200 метра бруст.

ОЩЕ: Орисан да бъде рекордьор: Шампионът Петър Мицин (ВИДЕО)

„Уморен се почувствах. Накрая се схванах и това е - толкова можах засега. От тук нататък започвам да се подготвям за Олимпийските игри. Попречи ми умората просто. Всяко тяло различно работи и се възстановява. При мен може би беше малко повече. Може би другите са по-подготвени, но съм доволен от там, където се намирам в момента. Трябват ми две седмица почивка и започвам наново“, коментира пред БНТ3 Миладинов.

ОЩЕ: 365 дни до Париж 2024: Никола Станчев – първият българин, стъпил на олимпийския връх

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес