Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Британска гимнастичка с разкрития за потресаващ треньорски тормоз (ВИДЕО)

07 юли 2020, 12:56 часа • 8956 прочитания

Бившата британска състезателка по спортна гимнастика Катрин Лайънс разкри, че тя и съотборничките ѝ са били жертва на ужасяващ треньорски тормоз по време на тренировки. Лайънс, която е става национална и европейска шампионка за девойки, сподели, че е била удряна и принуждавана да тренира контузена, макар че тормозът е бил предимно психически.

"Когато бяхме млади гимнастички постоянно ни викаха и ни се караха. Често това ни докарваше до плач, а аз получавах хипервентилация. Треньорите реагираха по много неправилен начин. Или пускаха силна музика в залата, за да не чуват другите плача ми, или ме затваряха в един килер.

Там ме заключваха и ме оставяха да плача и викам до изтощение. След това ни казваха, че ако искаме да продължим да тренираме, трябва да се извиним за лошото си поведение, а всъщност ние не бяхме направили нищо лошо", каза Лайънс в интервю за ITV. Тя допълни, че на 10-годишна възраст е била критикувана, че е с наднормено тегло и по време на международен тренировъчен лагер ѝ е било забранено да се храни.

Друга гимнастичка - Лайза Мейсън, която участва на Олимпийските игри в Сидни, сподели за физическите мъчения по време на тренировки.

"Караха ме да вися на успоредката, докато ръцете ми започнат да кървят. След това обливаха ръцете ми със спирт. Под успоредката слагаха твърда изкуствена трева, така че краката ми изгаряха, ако не ги държах вдигнати. Всички минаваха през това и си мислехме, че е нормално", обясни Мейсън.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес