Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БОК: Новината, че Стефка Костадинова е оперирана по спешност, е фалшива

11 юли 2019, 14:12 часа • 5363 прочитания

Председателят на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова стана поредна жертва на фалшиви новини, съобщават от БОК.

Според пресаташето на БОК Тодор Шабански, в някои медии в България се появила "новина", че тя е приета по спешност в болница и оперирана, докато всъщност била на почивка със семейството си в Гърция. Последвали обаждания от приятели, познати и дори непознати с въпроси как е и че ще се справи. А за капак майката на Костадинова ѝ се обадила и помолила да не я лъже, че е в Гърция, а да ѝ каже за "операцията".

В същата ситуация изпадна наскоро и Христо Стоичков. Беше съобщено, че той е получил инфаркт и се намира в кома в болницата в Маями. Нещо повече – лекарите почти не давали шанс да се събуди. Камата обаче веднага реагира смело и мощно в свой стил, като се пусна видео отговор, в който каза: "За миокарда помисли и от ракийката на Бат Ицо си пийни!“

Костадинова призна, че също приела с насмешка фалшивата новина до момента, в който чула гласа на разтревожената си майка. И довери, че без да опровергава информацията официално някои интернет медии вече са заличили лъжата, след като разбрали, че са подведени.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес