Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Безапелационна! Имане Хелиф е финалистка на Игрите в Париж 2024

07 август 2024, 00:06 часа • 4098 прочитания

Имане Хелиф е финалистка на Олимпийските игри в Париж! В категория до 66 килограма алжирката постигна безапелационна победа с единодушно съдийско решение 5:0 над тайландката Джанджаем Суанапенг. В двубоя за титлата африканката ще премери сили с китайката Ян Лиу, която надви с 4:1 гласа световната шампионка за 2018 година Ниен Чин Чън от Тайван.

Имане Хелиф гази наред! Ще играе финал в Париж

Още от първия рунд Хелиф демонстрира, че е далеч по-добрата боксьорка. Тя играеше по-активно и нанесе достатъчно точни удари, за да завоюва първия рунд с 5:0. Българският съдия в журито Павел Павлов също присъди в полза на алжирката. Във втората част Имане Хелиф се развихри и тотално премаза своята съперничка.

ОЩЕ: Светлана Каменова за Хелиф и Ю-Тин: Родени с аномалия и това им дава предимство (ВИДЕО)

Имане Хелиф

Хелиф прати съперничката си в нокдаун

Третият рунд, който се явяваше протоколен, преминаваше по-спокойно, докато алжирката не реши да прати в нокдаун Суанапенг. Именно това накара един от реферите да даде 10:8 в полза на Имане. Така или иначе, състезателката, която се озова в центъра на скандал заради неиздържан тест за полова принадлежност на Световното през миналата година, безпроблемно си осигури сблъсък за олимпийската титла.

Китайка на пътя на Имане Хелиф за олимпийската титла

Срещу Хелиф ще се изправи Ян Луи. Китайката се оказа изоставаща след първия рунд, в който съдиите единодушно дадоха аванс на представителката на Тайван Чин Чън. В следващите две части обаче Луи показа по-голяма класа и на 32 години за първи път в кариерата си ще се бие за олимпийското злато.

ОЩЕ: Имане Хелиф: Моля се на Господ кулминацията на всичко това да е златен медал (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес