Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Александра Начева остана на крачка от медалите на Европейското в Рим

10 юни 2024, 00:23 часа • 1394 прочитания

Александра Начева и Габриела Петрова взеха участие във финалната битка на троен скок на Европейското първенство по лека атлетика в Рим. На фона на проливния дъжд, който заваля точно на старта, двете ни представителки успяха да запишат призови позиции в италианската столица. Начева се нареди четвърта, а Петрова - шеста.

Александра Начева

Александра Начева не успя да усети подиума добре в първия си опит. Във втория си опит тя успя да подобри новия си личен резултат от квалификациите и записа 14.35 метра. Подобно на първия си скок, не успя да приземи третия и четвъртия. В петия си опит Начева записа 13.89. Секунди преди последния ѝ опит, който също не успя да приземи, тя бе изместена от бронзовата позиция от французойката Илионис Гийом.

Александра Начева и Габриела Петрова в топ 6 на троен скок в Европа

Габриела Петрова започна с опит от 14.16 метра, въпреки че изпусна финалната фаза на скока. Тя повтори този резултат и във втория си скок. Третият опит на Петрова бе неуспешен, а четвъртия приземи на 13.83. Тя постигна 14.01 в петия си опит и завърши с финален опит 13.93, като приключи надпреварата на 6-то място.

Габриела Петрова

Шампионка в сектора стана испанката Ана Пелетейро-Компаоре с 14.85, което е изравнен най-добър резултат за година в Европа. Сребърният медал бе за представителката на Турция Тучба Данъшмаз с нов национален рекорд от 14.57. Третото място си спечели Илионис Гийом с 14.43, което е личен резултат за нея.

ОЩЕ: Мирела Демирева е 4-та на висок скок в Европа!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес