Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Алекс Начева след тежката травма: Невъзможно бе да взема медал в Париж, ще го спечеля в Лос Анджелис

23 юни 2024, 14:56 часа • 2822 прочитания

Българската състезателка по троен скок Александра Начева е пределно мотивирана да спечели медал от Олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 година. Както е известно, родната надежда получи тежка контузия по време на турнир в Габрово и ще пропусне Игрите в Париж, които стартират в края на юли.

Начева е със счупен десен глезен и скъсани връзки. Днес тя е била оперирана в „Пирогов“. Тя говори пред колегите от „Спортал“ като заяви, че шансовете ѝ за медал от Олимпийските игри в Париж са били много малки, но се зарече да вземе такъв от Игрите в Лос Анджелис след четири години.

„Имах нужда от този сезон, въпреки завършека“

Александра Начева

„Явно е трябвало да ми се случи! И без това на мен целта ми е медал, а в Париж щеше да е почти невъзможно. В Лос Анджелис ще съм подготвена за 15 метра, отивам за медал. Вчера казах на Стойко (б.а – нейният треньор Стойко Цонов): „Представяш ли си колко зле приех четвъртото място на Европейското, а сега като го погледна всичко е било прекрасно“.

„Сезонът ми даде увереността, от която имах нужда. Че за няколко месеца тренировки мога да скоча 14,50 с 15-те сантиметра от дъската. Така, че представете си какво ще стане след 4 години в Лос Анджелис. Имах нужда от този сезон, въпреки завършека“, каза Алекс Начева.

Преди две седмици Александра Начева завърши на четвърто място в тройния скок на Европейското първенство по лека атлетика в Рим.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес