Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аксел Лунд Свиндал се отказа от по-нататъшно участие в Сочи

17 февруари 2014, 16:40 часа • 18359 прочитания

Норвежката звезда и борещ за тазгодишния Голям кристален глобус в ски алпийските дисциплини Аксел Лунд Свиндал няма да участва в оставащите съревнования от алпийските ски на Олимпиадата в Сочи, предаде БГНЕС.

Представител на норвежкия отбор потвърди официално, че Свиндал си заминава за родината и ще пропусне гигантския слалом на 19 февруари и слалома на 22 февруари. Скиорът е далеч от най-добрата си форма и си тръгва от Сочи, за да започне подготовката си за оставащите стартове от Световната купа.

Свиндал спечели три медала във Ванкувър преди 4 години, но в Сочи не успя да се пребори за нито едно отличие, при това в коронните си скоростни дисциплини - спускане и супергигантски слалом.

Междувременно масовият старт при мъжете в биатлона беше отложен отново - за утре, в 12:30 часа българско време. Това е трето отлагане на старта, който трябваше да мине вчера, 16 февруари, в 17:00 часа българско време. Наш биталонист няма да участва в състезанието, тъй като никой не можа да влезе в 30-цата на индивидуалния старт.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес