Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Училище в Берковица е номинирано за годишните награди за архитектура

08 януари 2019, 12:17 часа • 9451 прочитания

Първо основно училище“ Н. Й. Вапцаров“ в Берковица е номинирано в годишните награди за архитектура с новооткрития си център по предприемачество. Наградата е в категория „Нормалност на годината- малките добри изключения, които се надяваме да станат норма“.

Номинацията е обоснована с думите: „Центърът за природни науки и предприемачество в  Първо основно училище“ Н. Й. Вапцаров“ Берковица дава на децата люлки в коридорите, странни шкафове, добър графичен дизайн и удачен подбор на цветове и материали. По натам в презентацията се казва, че това възпитава много повече от елементарната PVC дограма и зле подбраните цветове и мебели в иначе масово ремонтираните български училища.

WhATA Awards са годишни награди за успехите и провалите в българската архитектура. Наградите се дават от 2010 година. Номинациите и призовете на журито се определят от WhATA – платформа за архитектурна критика и публицистика. Отличията на публиката се избират с онлайн гласуване.Краят на онлайн гласуването е до 31 януари, а победителите ще бъдат ясни  на 15 февруари 2019.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес