Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВМРО предложи четири кандидатури за кметския пост в Русе

07 август 2019, 16:53 часа • 9863 прочитания

ВМРО представи своите предложения за кмет на Русе. Три от кандидатурите са на добре познати партийни лица, а четвъртата е на жена, която представлява гражданската квота.

Във вътрешната надпревара за кметския пост в крайдунавския град от патриотичната организация се включват областният управител Галин Григоров, депутатът и зам.-председател на ВМРО Искрен Веселинов, общинският съветник и съпредседател на групата „ВМРО-Глас народен“ в Общинския съвет Иво Пазарджиев и бизнес мениджърът в банка Луиза Попова от гражданската квота. Последната работи от 15 години в банковия сектор и познава малкия и средния бизнес и е била в листата за общински съветници на ВМРО и на предишните избори. 

Искрен Веселинов, който досега три пъти е участвал от ВМРО в борбата за градоначалническия пост, заяви, че до края на август ще се знае окончателно вътрешната номинация на партията и че предстоят разговори с политически формации „център – дясно“ – ДСБ, СДС, НФСБ, Глас народен, за евентуално издигане на общ кандидат. Желанието на ВМРО е за промяна и да не се допусне избирането на кмет от ГЕРБ или БСП. В листата за общински съветници, 50% от местата в нея ще са от гражданската квота, като се очаква мнението на русенските граждани.   

Юрий Илиев
Юрий Илиев Отговорен редактор
Новините днес