Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

БСП-Варна дава на съд кандидатурата на Клисарова

15 септември 2019, 15:00 часа • 17296 прочитания

Социалистът Борислав Гуцанов ще обжалва в съда решението Анелия Клисарова да е кандидат за кмет на червените в морската столица. Според него е имало грубо погазване на устава и правилата на столетната партия.

Отнемат се правомощия на варненската партийна организация, оплака се пред медиите Гуцанов. Листата се пренарежда изцяло от Националния съвет по предложение на ръководството и Кирил Добрев, изтъкна той.

Трябвало да се защити достойнството на варненската конференция и затова Гуцанов обмисля да обжалва днешното решение в съда, предаде News.bg.

Този раздор в червените редици нямало да се отрази добре на изборите във Варна по думите му. В морската столица БСП имала голям шанс след евровота. Иначе варненските социалисти нямало да бламират Анелия Клисарова. Ще се работи за изборите, увери Борислав Гуцанов.

През лятото лидерът на БСП Корнелия Нинова свали доверието си от дългогодишния местен водач на партията Борислав Гуцанов, като го обвини, че фалшифицирал членската маса. Тя поиска и смяната на Гуцанов в Изпълнителното бюро на партията.

За решението на местната организация на БСП да не издига собствен кандидат в морската ни столица се заговори още преди дни, но крайният резултат не беше ясен. Във Варна пристигна и ръководителят на предизборния щаб на БСП Кирил Добрев.

Социалистите опредедиха като "манипулация" твърденията на лидера на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, че левицата ще подкрепи кандидатурата му за градоначалник на морската ни столица. Малко по-късно те издигнаха кандидатурата на Клисарова.

Илия Лазаров
Илия Лазаров Отговорен редактор
Новините днес