Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Ловеч отвориха вратите за "Личен асистент" за новия програмен период

02 април 2015, 12:15 часа • 5072 прочитания

Кметът на община Ловеч сключи 72 допълнителни споразумения  с личните асистенти и 89 анекса към договорите за предоставяне на социалната услуга с потребителите. Те са със срок 24 април т.г. Удължаването е от днес и е с цел непрекъсваемост на социалната услуга до назначаването на личните асистенти и сключването на договори с потребителите по новия проект „Нови възможности за грижа“, стартирал миналия месец, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

След приключване на проекта „Подкрепа за достоен живот“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2007-2013г.,  в рамките на който се предоставяше услугата „Личен асистент“, кметът сключи споразумение с Агенцията за социално подпомагане (АСП) за продължаване на услугата до 31 март т.г. със средства от националния бюджет. След направени икономии по програмата е взето решение да се направи новото удължаване на срока.

Отново в партньорство с АСП община Ловеч стартира изпълнението на проекта „Нови възможности за грижа“ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси 2014-2020г.“ В момента върви набирането на заявленията от кандидат-потребители и кандидати за лични асистенти.

Целта на проекта е да се подобри качеството на живот на възрастни болни и хора с увреждания, отново чрез предоставяне на услугата „Личен асистент".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес