Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Удостоиха кмета на Тетевен със златен приз за развитието на туризма

03 октомври 2024, 17:23 часа • 425 прочитания

На 27 септември - Световния ден на туризма, списание "Дестинация България" връчи годишните си отличия на общини, мениджъри, инвеститори, обекти и услуги с добри практики, допринесли за развитието, припознаването и утвърждаването на България като целогодишна туристическа дестинация. Това се случи на специална церемония, провела се в гр. София - Централен военен клуб.

Отличието е признание за последователната работа на кмета – д-р Мадлена Бояджиева и нейният екип, за утвърждаване на община Тетевен като предпочитана туристическа дестинация.

Община Тетевен инвестира значителни усилия в развитието на туристическата инфраструктура, културното наследство и природните забележителности. Благодарение на тези инициативи, нашият регион привлича все повече посетители, които търсят автентични изживявания в сърцето на Балкана, каза д-р Бояджиева по време на церемонията.

Тази награда е признание за общите усилия – на местната власт, бизнеса и жителите на община Тетевен. Заедно продължаваме да работим за популяризирането на нашия красив край и за утвърждаването му на туристическата карта на България, заяви още кметът при получаването на приза.

Наградите на списание "Дестинация България" се връчват след оценка от специална Комисия, която се ръководи от критерии като: постигнати високи резултати в туризма, устойчивост и разширяване на пазарното присъствие, прилагане на добри практики, професионален мениджмънт, иновации.

Още: Село до Тетевен отбеляза храмовия празник на параклис „Покров Богородичен“

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес