Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Троян се притесни за плодовете и зеленчуците в училищата

03 октомври 2024, 11:17 часа • 385 прочитания

През настоящата седмица, учениците както от троянските, така и от училищата от страната, получават моркови, предоставяни по схема „Училищен плод“ на Държавен фонд „Земеделие“. По схемата се предоставят най-малко 4 различни вида плодове и/или зеленчуци месечно. Притеснението на ръководството на администрацията е свързано със състоянието на даваните зеленчуци – негодни за директна консумация, а част от тях и с изцяло незадоволителен вид, по разпространени в социалните мрежи снимки.

Началникът на отдел „Хуманитарни дейности“ в Община Троян – Вяра Дочева, проведе разговори с директорите на троянските училища, за да получи уверение, че троянските деца няма да получават развалени или негодни за консумация зеленчуци. Директорите на образователните институции увериха, че при констатиране на негодни за консумация плодове и/или зеленчуци, те биват премахнати и не достигат до децата. Вероятно се касае за единични случаи, за които е сигнализирано от родители в социалните мрежи.

Кметът на Община Троян поема ангажимент да сезира министъра на земеделието за случая и да настоява за по-ефективен контрол върху качеството на даваните на учениците плодове и зеленчуци.

Още: Кметът на Троян подписа договор за ремонт на дом за възрастни хора

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес