Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Община Тетевен проведе среща за обхващане на деца и ученици в образователния процес

24 октомври 2024, 15:12 часа • 240 прочитания

На 22 октомври в салона на Община Тетевен се проведе среща във връзка с изпълнение на дейностите по отношение прилагането на Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Срещата откри зам.-кметът на Община Тетевен – Борис Врабевски, а сред присъстващите бяха представители на РУО-Ловеч, Дирекция „Социално подпомагане“, директори и педагози от детските градини и училищата в община Тетевен.

Бяха разгледани ангажиментите на отделните институции, като се начертаха и конкретни мерки по задържането и обхващането на децата в предучилищна и училищна възраст. От срещата стана ясно и това, че на територията на община Тетевен действат IV екипи, чрез които са обхванати всички детски градини и училища. Екипите са сформирани със заповед на Началника на РУО-Ловеч и активно работят чрез междуинституционалната платформа „Посещаемо и безопасно училище“.

Екипите по обхват извършват планиране на дейности за подкрепа за всеки конкретен случай. Установяват се причините и се набелязват мерки за приобщаване и задържане в училище на необхванатите деца и ученици.

Беше отбелязано още, че на територията на общината почти всички деца и ученици са обхванати в задължителна предучилищна и училищна възраст. Изключение правят тези подрастващи, които пребивават с родителите си извън страната.

Още: Кметът на Тетевен: Образованието продължава да е съсредоточено в наизустяването на информация

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес