Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Троян подписа договор за ремонт на дом за възрастни хора

02 октомври 2024, 14:36 часа • 388 прочитания

Кметът на Троян Донка Михайлова подписа договор за Изпълнение на строително-монтажни работи по проект „Реформиране на Дом за стари хора в с. Добродан, община Троян“

На 30 септември кметът на Община Троян Донка Михайлова и Симеон Кръстев, в качеството му на управител на фирма „Вертикал 90“ ЕООД, гр. Габрово, подписаха договор за изпълнение на строително-монтажни работи по проект „Реформиране на Дом за стари хора в с. Добродан, община Троян“. Фирмата бе избрана след провеждане на процедура по Закона за обществените поръчки и предстои да работи по този важен за Общината обект.

Община Троян е конкретен бенефициент по процедура чрез директно предоставяне на средства от Механизма за възстановяване и устойчивост на конкретни крайни получатели за изпълнение на инвестиции BG-RRP-11.010 „Извършване на строителни дейности и доставка на оборудване и обзавеждане с оглед реформиране на съществуващите домове за стари хора“.

Кметът Михайлова, заедно със своя заместник инж. Райковски и с ръководителя на проекта - Лена Дундева, проведоха лично разговор с изпълнителя за планирания ход на работа и етапите на изпълнение. Представителят на фирмата увери, че работата ще се извършва поетапно, за да не се нарушава комфортът на пребиваващите в дома, както и работата на кухнята, в която се приготвя храната за Домашния социален патронаж. Дейностите ще започнат с работа по покрива на сградата, след което ще се продължи в самия обект. Срокът за изпълнение на дейностите е 318 календарни дни и започва да тече от датата на подписване на Протокола за откриване на строителна площадка и определяне на строителна линия и ниво на строежа.

Общата стойност на договора е в размер до 1 149 385 лв. без вкл. ДДС или 1 379 262,26 лв. с вкл. ДДС.

На 10.10.2024 ч., в 11 ч., ще се състои символична първа копка на обекта, с която ще се даде и начало на изпълнение на проекта.

Още: Вълнуващата изложба "Следи от изчезване" ще се проведе в село до Троян

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес