Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кмет от ДПС на практика призна, че в селото му вилнее ударна бригада

11 май 2016, 08:51 часа • 2656 прочитания

Снощният бой в тетевенското село Глогово е станал и заради разделение между кадри на ДПС. Това твърдят хора от селото, визирайки кметът Бисер Гавровски и общинският съветник от ДПС Ангел Ибришимов. В свадата всъщност участвал и общински съветник от ГЕРБ Асен Асенов, от когото тръгнал боя - с брадва и тояги. Сбиването било, защото "момче танцувало предизвикателно".

Не съм съгласен с това. По-скоро има „прекалено чувство на войнственост” на определени младежи, коментира Гавровски. На практика кметът потвърди думите на хора от селото, че от години някои младежи в селото пребиват хора. Имате предвид, че съм трети мандат – да, но трябва да бъде доказано (бел. ред. – приказките за побой).

Един от пострадалите в снощния бой каза пред bTV, че 20-тина младежи са „засипали” с бутилки къщата му. Той благодари на тетевенската полиция, която го е спасила. Тази група се толерира от местната власт, категоричен беше човекът. Организират се предварително и като дойде полицията, се пръскат и не остава никой. Кметът беше наравно с тия разбойници – те идват от Градешница и правят проблеми, включи се и възмутена жена. А жената, подала жалба за боя, твърди пред Нова телевизия, че мъж на име Светлин Иванов ги карал да гласуват срещу пари и когато отказали, се почнало с проблемите.

Имаме такива младежи, които си позволяват такива действия, но аз не мога да нося отговорност за всеки един, коментира кметът на Глогово.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес