Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Домове за деца в Ловеч ще се финансират от държавния бюджет

25 март 2015, 12:50 часа • 6237 прочитания

Със заповеди на изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане трите Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания и Защитеното жилище за хора с физически увреждания в Ловеч се откриват като държавно делегирани дейности, считано от 1-ви април 2015г. с финансиране от държавния бюджет, съобщават от пресцентъра на общината за кореспондента ни от града.

До 31-ви март 2015 г. финансирането на социалните услуги се осъществява с европейски средства по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ с конкретен бенефициент Община Ловеч.

Новите социални услуги са с общ капацитет 50 потребители и разполагат с обучен екип от професионалисти. Целта на ЦНСТ е да осигури индивидуална грижа и подкрепа на децата и младежите с увреждания в среда, близка до семейната.

В момента върви назначаването на персонала за социалните услуги.

Новите социални услуги са разкрити на 30 юни 2014г. със заповеди на Кмета на Община Ловеч в рамките на проект „Нови възможности за деца и младежи с увреждания в община Ловеч чрез предоставяне на социални услуги  от резидентен тип“. Сградите, в които се предлагат услугите, са изградени по друг проект, реализиран от Община Ловеч, финансиран по Оперативна програма „Регионално развитие“, и са въведени в експлоатация през 2014г.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес