Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бракувано атракционно влакче в Ловеч - за 360 000 лева

28 август 2018, 08:55 часа • 9972 прочитания

Община Ловеч се купи атракционно влакче за 360 000 лева и го бракува след месец. Причините са няколко – композицията не можела да се движи назад, не можела да взима доста от завоите по улиците на града, защото те са твърде тесни, а от КАТ отказали да го регистрират и дали номер за каруца.

Като цяло има добър смисъл да се купи една такава техника, за да свързва различните туристически атракции в Ловеч, коментира кметът на Ловеч Корнелия Маринова. И призна пред Нова телевизия, че влакчето било бракувано още преди да тръгне по улиците – с перфориран талон! Всичко това става преди три години.

Влакчето бива купено по проект от предишния кмет на Ловеч Минчо Казанджиев – чрез обществена поръчка. 260 000 лева са безвъзмездна помощ. АДФИ обаче намира неуредици по условията на поръчката и заключва, че тя въобще не е трябвало да бъде провеждана.

За да се движи въпрсното влакче, трябва да му се построи „собствена инфраструктура”, поясни Маринова. По думите ѝ, влакчето донесло 2000 лева приход за три месеца движение. То било спряно, защото нямало „Гражданска отговорност”, макар Общинският съвет на Ловеч да изменил наредбата за движение, за да може влакчето да се движи. „Нямам самочувствието на моя предшественик, че държавата – това съм аз”, заключи кметът Маринова.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес