Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

430 работни места откриват в Ловешка област до края на юни

09 юни 2015, 12:58 часа • 3993 прочитания

430 работни места по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси" се откриват в Ловешка област до края на юни, съобщиха от пресцентъра на областната управа. Работодател на 172 от тях ще е областната администрация, като тези новонаети трайно безработни ще са ангажирани с превантивните дейности и мерки за защита от бедствия, свързани с обилни валежи и необходимостта от предприемане на своевременни действия за преодоляване на потенциалния риск от наводнения в страната в изпълнение на областните планове.

Разкриването на тези работни места става възможно, след като Министерството на околната среда и водите предприема редица действия за реализиране на рационални идеи. След предприети разговори между вицепремиера Томислав Дончев и Управляващия орган на програмата са отстранени всички пречки за наемане на лица от областните администрации по линия на „Подкрепа за заетост", чието изпълнение е до края на 2015 г., а бюджетът й е увеличен, за да бъде удължен периодът на субсидираната заетост и удовлетворяване исканията на работодателите.

Областна администрация - Ловеч, ще назначи 172-ма безработни на работа, като 18 от тях конкретно за дейности в обекти държавна собственост. Разпределението по общини, след съгласуване от тяхна страна, е: Ловеч - 47 човека, Априлци - 10, Летница - петима, Троян - 20, Луковит - 41 човека, Тетевен - 24-ма, Угърчин и Ябланица - съответно по 15 и 10 души. Предстои общините да изготвят и представят информация къде и с каква дейност ще бъдат ангажирани одобрените новоназначени. Трудовите договори са за 4 месеца с 380 лв. работна заплата.

Останалите 258 работни места ще бъдат в реалния сектор, като работодателите от областта са кандидатствали за тях през март. Тези искания, които тогава не са били удовлетворени, сега ще получат тази възможност до изчерпване на местата.

 

 

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес