Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Всяка година близо 100 семейства чакат за настаняване в общинско жилище в Кюстендил

29 ноември 2017, 19:14 часа • 931 прочитания

Всяка година близо 100 семейства чакат за настаняване в общинско жилище. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Радостина Васева, директор на Дирекция „Здравеопазване, социални дейности и жилищна политика” към Община Кюстендил.

"Няма драстична промяна от миналата година, около 100 семейства попадат, те са едночленни, двучленни, тричленни, четиричленни и многочленни семейства, които класираме, спрямо жилищната нужда. Около 100 домакинства фигурират в тази картотека през последните години", каза Радостина Васева.

По думите ѝ мястото на едно семейство в картотеката е съобразено с всичките неща. „Първо колко членно е семейството, на какви условия отговаря, дали е самотен родител, дали има човек с увреждане в семейството, различни са критериите, които подреждат напред семейството и когато се освободи едно жилище в зависимост от неговия размер (едностайно, двустайно и т. н.) се предлага на първия от картотеката и съответно, ако той откаже по някаква причина, на следващия. Това е идеята да се следва тази поредност”, каза Радостина Васева.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес