Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Кюстендил се проведе обучение по пожарна безопасност

13 ноември 2018, 17:03 часа • 1450 прочитания

Служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Кюстендил, продължават да провеждат срещи с възрастни хора от малките населени места, за да ги запознаят с правилата за пожарна безопасност през отоплителния сезон.

Главен инспектор Пламен Янев и инспектор Румен Павлов посетиха Пенсионерския клуб в с. Смочево. Те се срещнаха с възрастни хора и им обясниха как безопасно да експлоатират отоплителни уреди на твърдо гориво и електричество, как да се погрижат за собствената си безопасност и за имуществото си, при възникнала пожароопасна ситуация.

На участниците в срещата бяха осигурени и материали с конкретни указания за пожарна безопасност при ползването на отоплителните уреди на твърдо гориво (дърва и въглища), и специално изготвени брошури с правила за ползването на отоплителни уреди на електричество. На срещата присъства и кметът на селото Василка Ангелова.

През изминалия месец служителите на РДПБЗН – Кюстендил проведоха такива срещи с възрастни хора от гр. Рила и гр. Бобошево, а срещите в останалите малки населени места, продължават, предаде за кореспондент на Actualno.com от града - Катя Табачка - говорител на ОДМВР - Кюстендил.

Джулия Андонова
Джулия Андонова Отговорен редактор
Новините днес