Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подновяват 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил

12 юли 2018, 07:50 часа • 852 прочитания

Подновяват се 92 пешеходни пътеки на територията на Община Кюстендил. Това каза пред Радио „Фокус” – Кюстендил Георги Джоглев, председател на Комисията по безопасност на движението към Община Кюстендил.

"Във връзка с пешеходните пътеки беше направен съвместен оглед с представители на „Пътна полиция” и Областно пътно управление на състоянието на местата за пресичане. Всички бяха наново описани, кои отговарят на стандартите като ширина и като тип маркировка – дали зебра, дали само прекъсната линия. Това беше направено и с оглед указания на прокуратурата до всички общини в страната, във връзка със зачестилите в началото на годината катастрофи на пешеходни пътеки със смъртен случай за пешеходците", каза Георги Джоглев. По думите му в тази връзка за 92 пътеки на територията на цялата община е преценено, че трябва допълнително да се оформят по стандартите на Закона за движение по пътищата.

Някъде някои да се заличат, тъй като разстоянието между тях е по-малко от предвиденото в закона и не са толкова натоварени с пешеходно движение. След проверката, „Пътна полиция” изпрати 92 сигнални писма във връзка с всяка от пътеките, които комисията описа какво трябва да се направи. Даденият срок е до края на месец август.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес