Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има ли опасност ТЕЦ "Бобов дол" да пламне с коронавирус - ето какви мерки се вземат

27 април 2020, 07:45 часа • 5151 прочитания

Не сме сигурни откъде тръгна заразата с коронавирус в ТЕЦ „Бобов дол”. Това каза директорът на предприятието Емил Христов.

От 12 положителни теста, 8 са от електроцеха. Но Христов коментира, че хората работят с необходимото разстояние – поне 2 метра, три пъти на ден имало дезинфекция, обаче все пак ставало въпрос за затворено помещение. А хора с температура над 36,8 по Целзий се връщат – след проверка на входа. Припомняме, че температурата не е основен определящ фактор дали си заразен с коронавирус - може да заразяваш преди да се появи такъв симптом.

Стана ясно и, че 450 души, работещи в ТЕЦ-а, биват докарвани на работа с автобуси. Съответно беше поставен въпрос от Нова телевизия дали може да се наемат повече превозни средства, за да няма скупчване на работници – щяло да се провери възможно ли е, по думите на Хрисов. Директорът обясни и, че по Кодекса на труда работодателят бил длъжен да осигури транспорт на работниците. Христов каза и, че го уверили, че автобусите се дезинфекцират след всяко пътуване.

Абсурд е работният процес да бъде променен, той е денонощен. Нямаме засегнати от оперативния персонал, само от ремонтния. Ще направим още 60 теста с РЗИ днес – от котелен цех и пътуващи по линията с ТЕЦ "Кюстендил", увери Христов.

Още: "Коронавирусът не затихва истински, но вече по света почва охлабване на мерки"

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес