Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Творчество за родители и деца с Арт и хоби клуб Рояна

04 октомври 2013, 11:49 часа • 40600 прочитания

„Всяко дете е творец. Проблемът е как да се запази такъв като порасне“ – В духа на тази мисъл на Пабло Пикасо, Арт и хоби клуб Рояна се стреми да създаде условия за творене за всички възрасти. Започваме от най-малките:

Арт бебешориум – специална програма „Мама, татко и бебе“ за деца от 18 месеца до 4 години, придружавани от родител/и. Заниманията са всяка неделя, в две групи – от 10 до 10.45 и от 11 до 11.45 ч. Работи се с глина, филц, пастели, боички, включително за рисуване с пръсти, като целта ни е да се подобри координацията ръка-око, концентрацията и фината моторика, чрез игра и запознаване с цветове и форми. Съвместната работа на родители и деца представлява изключително преживяване и забавление за цялото семейство.

Детски групи – за деца от 4 г. до 14 г. Занимания по рисуване, приложни изкуства и керамика, в това число на грънчарско колело. Имат групи през седмицата, в събота (10-11.30 ч. и 12-13.30 ч.) и в неделя (12-13.30 ч.), както и група по рисуване за напреднали в неделя (15-16.30 ч.). Децата рисуват върху стъкло, тениски, коприна, усвояват техниката декупаж, моделират с глина, структурни пасти, папиемаше и др. В края на всяка учебна година правим изложба с техни творби, а тази година, във връзка с кандидатурата на София за Европейска столица на културата, ще имат възможност да работят по темата „София – моят красив град“ и ще направят изложба с най-добрите творби през ноември. Изумително е как сравнително малки деца – 7 – 8-годишни рисуват с лекота с въглен, туш, акрил и др. Заниманията са една истинска „арт атака“!

Младежи над 15 г. – помислили сме и за тази група – курсът се казва „От реалното към абстрактното в рисуването“ и дава основни познания по история на изкуството, както и умения за изобразяване на различни предмети според различните стилове в изкуството – от съвсем реалистично, през импресионистично до пълна абстракция. Заниманията са в неделя, от 17 до 19 ч. Нова група започва от 13 октомври. При нас много младежи правят портфолио за различни университети и голямото ни щастие е, че повечето от тях постигнаха мечтата си и учат архитектура, текстил, дизайн и др. специалности в университети в Германия, Англия, България и др.

Възрастни – или както както от Арт и хоби клуб Рояна предпочитат да ги наричат „големите“ За тези,които желаят да се разтоварват чрез творчество, предлагат курс по графика и живопис, няколко модула, както и еднократни ателиета по керамика, рисувана коприна, декупаж, стъклопис и др. Приложните ателиета обикновено са в събота, от 14 до 17 ч., а групите по графика и живопис са в сряда, от 18 до 20 ч., както и две групи по програма „От реалното към абстрактното в рисуването“ - във вторник, от 18.30 до 20.30 ч. (начинаеща група стартира на 15 октомври) и в неделя, от 17 до 19 ч. (начинаеща група стартира от 13 октомври).

Друго нещо, което може да Ви достави истинско удоволствие, са детско-родителските работилници, които правим традиционно преди Коледа, Великден и по други поводи.

Прочети повече за събития, творчески занимания и забавления за твоето дете ТУК.

Ева Петрова
Ева Петрова Отговорен редактор
Новините днес