Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Приказка за фондация "Моят Град"

11 октомври 2013, 14:41 часа • 29960 прочитания

Фондация "Моят Град" е основана през 2012 г. от млад и енергичен екип от приятели и съмишленици. Това, което ги обединява е вярата, че със съвсем малък принос на всеки един от нас, нещата могат да се променят и тогава големите идеи се превръщат в реалност. За цел са си поставили разработване и изпълнение на устойчиви проекти от малък мащаб, които да подобрят функционалността на местната инфраструктура и благоустройство и повишат качеството на средата на живот. До този момент екипа на фондацията са се включвали в редица проекти и инициативи, свързани с подобряване на средата, в която живеем.

За кратко време Фондация "Моят Град" започва да се развива, и в момента работи по проекти, голяма част от които са по идея на хора, свързали се с екипа. Това е и повода за създаването на интернет платформата mycityproject.bg, която си е поставила за цел да подкрепя повече граждански инициативи.

Сигурно си спомняте "умната" пешеходна пътека на един от най-натоварените булеварди в София – "Симеоновско шосе". С подкрепата на община Лозенец, тя вече функционира и опосредства безопасността на живущите в района, оборвайки черните статистики за България, които я нареждат на първо място в Европа по брой загинали на пешеходните пътеки.

На 1 юни тази година с грандиозен благотворителен концерт, с участието на Орлин Павлов, Румънеца и Енчев и др.Фондация "Моят Град" стартира новата си кампания под наслов И АЗ СЪМ ДЕТЕ за изграждане и облагородяване на детски площадки.

Като част от кампанията на 14 септември в Парк „Св. Троица“, фондацията пресъздаде картина от детството на няколко поколения, отпреди ерата на компютрите и таблетите. В организирания празник за родители и деца, под наслов „Игрите от моето детство“ на сцената своя талант в забавленията показаха малки и пораснали вече деца. Родителите имаха възможността да се почувстват по-опитни в игрите с техните деца и да възвърнат забравеното в днешно време чувство на сигурност и безгрижност.

"За нас е важно децата да имат осигурени пространства за игри навън, които да са защитени и да им предлагат възможността за активни занимания.“ – разказа за инициативата Константин Йовчев от фондация „Моят Град“.

В момента предстоят изграждането и пускането в експлоатация на 2 нови площадки. Първата е предвидена за най-малките в Столичния Зоопарк, като от екипа се надяват, че строежът й ще стартира в рамките на тази календарна година.

Втората площадка, която ще се разполага в междублоковото пространство на бл. 313 и бл. 315Б в ж.к. „Света Троица”, стартира своя строеж и се очаква да бъде открита в средата на месец октомври. На този етап, броени дни преди откриването й от екипа на фондацията призовават за вашата съпричастност и готовност за подкрепа.

Площадката е оградена от четири осеметажни блока с по четири до пет входа. Изградена преди повече от 20 години, площадката е на практика негодна за игра, а и за експлоатация според изискванията на Наредба 1 за Условията и реда за устройството и безопасността на площадките за игра, в сила от 12.01.2009 г. Пясъчната настилка, върху която е била изградена площадката вече не съществува, а дървените съоръжения за игра са напълно унищожени.

Новата площадка ще бъде снабдена с модерни съоръжения, отговарящи на всички съвременни изисквания, за безопасност и ще предостави възможност за разнообразни забавления на децата. Част от съоръженията на обновената площадка ще бъдат: комбинирана люлка за големи и малки деца (1 – 8 г. възраст); панел за ролеви игри – „лотария” (1 – 8 г. възраст); пързалка с кула, стена за катерене и занимателни панели (2 – 8 г. възраст); две игри тип „Дама”; пясъчник; четири броя дървени пейки и два броя кошчета за отпадъци. Игровата площ ще бъде покрита с тартанови плочи и оградена с дървена ограда за по-голяма безопасност. Настилките са ударопоглъщащи.

---------

Можете да подкрепите проекта като изпратите SMS с текст на латиница DMS ILINDEN на единен дарителски номер 17 777 (за абонати на GLOBUL , VIVACOM и Mtel).

Таксуването на 1 sms към Единен дарителски номер 17 777 е както следва:

• За абонати по договор с Mtel, GLOBUL, VIVACOM цената на 1 sms е 1 лв.

• За потребители на предплатени услуги на трите мобилни оператори цената на 1 sms е 1,20 лв. с ДДС.

Дарения по банков път:

IBAN: BG28STSA93000020274332

Банка: Банка ДСК ЕАД

SWIFT/BIC: STSABGSF

Фондация „Моят Град”

Основание: За проект „Илинден”

За повече информация относно възможностите да ни подкрепите, както и да се включите с идеи и предложения:

email: info@mycityfoundation.org

телефон: +359 885 753 529

www.mycityfoundation.org

www.facebook.com/mycityfoundation


Прочети повече за събития, творчески занимания и забавления за твоето дете ТУК.

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес