Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Концерт на възглавници за обой и пиано

19 ноември 2013, 14:58 часа • 27269 прочитания

На следващия концерт на Модо малките приятели на възглавниците ще се срещнат с един от най-интересните и цветни духови инструменти – обоя. Обоят ще бъде представен в съчетание с пиано - една необичайна среща на двата инструмента. Програмата включва пиеси от Равел, Моцарт, Бритън, Албенис и др.

Специално, за да представи обоя, пристига световно признатият американски изпълнител Димитриос Караминцас, който ще свири в дуо с българската пианистка Галя Коларова. Димитриос живее в Берлин, свирил е в Симфоничния оркестър на Йерусалим, като солист с Кралския национален оркестър на Шотландия и е един от създателите на първия Младежки оркестър на Палестина. Галя е завършила Кралската датска музикална академия в Копенхаген. Двамата обикалят музикалните сцени от цяла Европа, Северна Америка, Близкия Изток, чак до Китай.

Заповядайте на 1-ви декември на Концерт на възглавници за обой и пиано, отново в познатата ви зала в Съюза на архитектите на ул. „Кракра“ 11 в София. Концертите са от 11, от 14 и от 17 часа, като след всеки от тях ще има Музикален урок, в който ще ви разкажем повече за обоя.

Новото

Концертът от 14 часа и музикалният урок след него ще бъдат на английски език. Така, заедно със слушането на хубава музика, ще имате възможност да упражните и езиците. Така организаторите искат да уважат и чуждестранните малки приятели, които не знаят български език.

Преди всеки концерт ви очаква Работилницата на възглавници, където с екипа на Онче Бонче, ще можете да изработите играчки от подръчни материали.

Билети можете да резервирайте на сайта http://v02.modo.bg/bg/ или във фейсбук страницата на Концерти на възглавници.

Прочети повече за събития, творчески занимания и забавления за твоето дете ТУК

Виктория Пенева
Виктория Пенева Отговорен редактор
Новините днес