Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дете пострада тежко след падане от колело

12 септември 2018, 12:55 часа • 4316 прочитания

Дете на 9 години с тежка травма на корема след падане и удар в една от дръжките на колело. Направените изследвания показват, че момчето има разкъсване на черен дроб и кръвоизлив в коремната кухина, съобщиха от областната болница в Кърджали.

Сформиран е спешен екип от д-р Александър Милчев и д-р Петко Калчев,анестезиолозите д-р Стоян Петков и д-р Владимир Йорданов, които извършват тежка операция.

Детето е поставено под активни интензивни грижи и наблюдение. В резултат на бързата реанимация е възстановена кръвозагубата и състоянието му е стабилизирано. В момента момчето се възстановява в хирургично отделение. То е контактно и в добро състояние, допълват още от лечебното заведение.

Това е вторият тежък случай на пострадало с велосипед дете за последните две седмици.

Преди дни друго момче на 14 г. е прието със сериозен вътрешен кръвоизлив и разкъсване на далака вследствие падане от колело.Това е наложило спешна операция за отстраняване на далака, направена от д-р Петко Калчев в екип с анестезиолога д-р Диана Димитрова. Момчето е изписано в добро общо състояние.

Наблюдава се зачестяване на случаите с деца, преминали през травматологично и хирургично отделение на болницата в Кърджали с различни травми и наранявания след инциденти при падане от колело през август и началото на септември.

Анита Чолакова
Анита Чолакова Отговорен редактор
Новините днес