Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Партията на Кунева иска с машинно гласуване да има застраховка на гласуването

03 ноември 2015, 14:21 часа • 5023 прочитания

ДБГ ще внесе днес предложение в парламента във връзка с Изборния кодекс за въвеждане на машинно броене на бюлетини по време на изборите, за да бъде избегнат хаосът, който се получи в „Арена Армеец”. Това заяви на пресконференция зам.-председателят на ДБГ Настимир Ананиев, предаде БГНЕС.

Идеята е в 12 000 секции в цялата страна да се сложат 12 000 сканиращи машини, през които да минава бюлетината и да отчитат вота и комисията да потвърди вота. Накрая на деня ще се пуска обобщаващ протокол. Така ще става по-бързо и ще се случва по-ясно. За нас приоритет остава и машинното, и електронно гласуване. Машинното броене ще подпомогне този процес, уточни Ананиев.

Найден Зеленогорски смята, че местните избори са успешни за Реформаторите. „Това е безспорно. По областни центрове сме на 2-ро място след ГЕРБ. Спечелихме 4 областни центъра и около 30 общини и райони. Направихме много значителен пробив и си постигнахме целите”, заяви Зеленогорски. „За нас беше изключителна нощта на балотажите. Щастливи и доволни сме от всичко, което се случи в Плевен и в Добрич. В Добрич стана едно чудо и в много други общини. Това се дължи на това, че РБ е единен и се явихме заедно”, каза още той.

Меглена Кунева посочи, че за нея са важни тенденциите в тези избори. Едната е за присъствието на млади хора в политиката и повече жени в политиката, заяви тя.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес